Κοσμικό Αυγό

Κοσμικό Αυγό

Nequem Statera

Παράσταση εναέριας κίνησης

 

Ημέρα: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρα: 21:00

Αίθουσα: Μύλος Παππά, 2ος όροφος

Είσοδος: 2 €

(Προπώληση εισιτηρίων από Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και καθημερινά 18.00-20.00 στη Connectiva, Βενιζέλου 133)

 

To project “κοσμικό αυγό” της ομάδας εναέριας κίνησης Neque Statera (Πάτρα) διαπραγματεύεται την εξέλιξη του πλανήτη και κυρίως του ανθρώπου μέσα σε αυτόν. Βασίζεται στη σκέψη ότι η ενέργεια και η ύλη είναι αντίστοιχες σε ποσότητα από το Big Bang μέχρι σήμερα και αυτό που αλλάζει είναι οι μορφές τους. Οι performers μπήκαν σε μια διαδικασία να πειραματιστούν με τις ποιότητες της κίνησης τόσο στο έδαφος όσο και στα εναέρια, με στόχο να εκφράσουν τις διαφορετικές καταστάσεις που βιώνει η ύλη στο πέρασμα των χρόνων. Οι εικόνες που σχηματίζουνται ακροβατούν ανάμεσα στις έννοιες της εξέλιξης και της γέννησης. Βασικά χαρακτηριστικά της παράστασης είναι η κίνηση στο έδαφος και στα εναέρια ως μια διαφορετική έκφραση του χοροθεάτρου, με την συνοδεία μουσικής. Το κείμενο της παράστασης προβάλλει μια παράλληλη δράση σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στην σκηνή.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Performers: Κωσταντίνα Αναγνώστου, Κατερίνα Αναστασάκου, Δανάη Αντωνακοπούλου, Μυρτώ Γραμμενίδου, Χρύσα Μάργαρη και Ευτυχία Χρυσοβέργη

Video: Metrics exp, Μένανδρος Μανουσάκης

Πρωτότυπη μουσική – ηχητικό κολλάζ – sampling: Γιώργος Τριανταφύλλου

 

https://www.youtube.com/@neque.statera

 

Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από το ΣΜουΘ και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

 

Category
2024, 22.Σεπ.24, Παραστάσεις
Tags
ΜΠαρΤ 2024, Παράσταση Εναέριας Κίνησης