Σχετικά με το φεστιβάλ

O Μύλος Παραστατικών Τεχνών είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ για τις παραστατικές τέχνες.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη του Σεπτέμβρη, στη Λάρισα, στους χώρους του βιομηχανικού μνημείου Μύλος Παππά, που περιλαμβάνει σκηνές θεάτρου, χορού, μουσικής, κουκλοθέατρου και κινηματογράφου, αλλά και λιγότερο συμβατικούς, ανοικτούς και κλειστούς χώρους που δύνανται να φιλοξενήσουν παραστάσεις, συναυλίες και περφόρμανς.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τις σύγχρονες τάσεις των παραστατικών τεχνών, να προβάλει την καλλιτεχνική πολυμορφία, την αξία της συμπεριληπτικής και προσβάσιμης τέχνης και την πρωτότυπη δημιουργία, βάζοντας σε διάλογο καλλιτέχνες και κοινό.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει θέατρο, χορό, μουσική, χοροθέατρο, μουσικό θέατρο, performance, σύγχρονο τσίρκο, κουκλοθέατρο, stand-up comedy, εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωγραφική, φωτογραφία, σεμινάρια, εργαστήρια, συναυλίες, προβολές, εκθέσεις, τέχνες δρόμου, διαδράσεις, συμπόσια κ.α.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο 2014, ως μια πρωτοβουλία και διοργάνωση του ΣΜουΘ, η οποία αγκαλιάστηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Από το 2016, το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, με το ΣΜουΘ να έχει ρόλο συνδιοργανωτή και καλλιτεχνικού συντονιστή.

Το 2018 σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, φιλοξένησε την πανελλήνια συνάντηση θιάσων μουσικού θεάτρου ενώ από το 2017 ένα μέρος του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην συμπερίληψη και την προσβασιμότητα στην τέχνη.

πρόσφατα

Για το 2022, ο 9ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών, το Φεστιβάλ Βόλου και το Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων συντονίζουν τις δράσεις τους (15/09-25/09/22) και μοιράζονται μέρος της ατζέντας τους για να ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ έναν πλούσιο πολιτιστικά Σεπτέμβρη, γεμάτο παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εγκαταστάσεις και εκθέσεις, θέατρο, χορό, μουσική, προβολές, εργαστήρια και δράσεις γαστρονομίας στις τρεις πόλεις και όχι μόνο.

υποβολή προτάσεων

Η υποβολή προτάσεων έχει ολοκληρωθεί. Για προτάσεις που αφορούν παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, εγκαταστάσεις, εργαστήρια, ταινίες και βίντεο, για την επόμενη, 10η διοργάνωση, θα προκηρυχθεί και πάλι ανοιχτή πρόσκληση στις αρχές του 2023.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Το ΣΜουΘ (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου) είναι η μακροβιότερη και πλέον δραστήρια ομάδα μουσικού θεάτρου στην Ελληνική περιφέρεια. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, συνδιοργανώνει και επιμελείται καλλιτεχνικά δύο ετήσια φεστιβάλ.