Danceathon

DANCEATHON

Almalibre.co

Παράσταση Χορού

 

Ημέρα: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρα: 17:00

Αίθουσα: Μύλος του Παππά, 2ος όροφος

Είσοδος: 2€ 

(Προπώληση εισιτηρίων από Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και καθημερινά 18.00-20.00 στη Connectiva, Βενιζέλου 133)

 

Πρεμιέρα για τον φετινό Μύλο Παραστατικών Τεχνών με την μαραθώνια συμμετοχική παράσταση χορού Danceathon

 

Mετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση του danceathon στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο χώρο τέχνης Μ54 (σε συμπαραγωγή) στην Αθήνα, η Αναστασία Μπρουζιώτη και η ομάδα Almalibre.co  φέρνουν τον μαραθώνιο χορού για πρώτη φορά στη Λάρισα. Το danceathon θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Μύλου Παραστατικών Τεχνών, του φεστιβάλ που συνδιοργανώνει το ΣΜουΘ και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων για 11η χρονιά και φετινή εστίαση έχει στην έννοια ‘’Παράλληλος’’.

Το danceathon είναι μία διαλογιστική διαδικασία που βασίζεται στην απόλαυση της αέναης κίνησης. Κατά την διάρκειά του, οι συμμετέχοντες με συμμάχους την κάθε μορφή χορού και κίνησης, τη μουσική, την έντονη σωματικότητα και την κούραση επαναπροσδιορίζουν και ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα οδεύουν σταδιακά προς την έκσταση και την προσωπική απελευθέρωση. Ο μαραθώνιος χορού έχει μέγιστη διάρκεια πέντε ώρες και καθοδηγείται από τους χορευτές της Αlmalibre.co. Κάθε συμμετέχουσα/ων, καθώς διαγράφει την προσωπική του πορεία που βασίζεται στην συνεχόμενη κίνηση, επιλέγει ελεύθερα τις στιγμές που θα ακολουθήσει τον μουσικό και χορογραφικό χάρτη που προτείνει η ομάδα ή θα συνυπάρξει με τους συγχορευτές του και είναι αυτός που αποφασίζει για το αν θα ολοκληρώσει τη διαδρομή ή όχι. Το danceathon είναι ένα ασφαλές πλαίσιο χωρίς ανταγωνισμό ή κριτική, γιατί η ουσία του δεν βρίσκεται στο να αποδείξει κανείς πως είναι ο καλύτερος χορευτής ή ο πιο γρήγορος δρομέας, αλλά στην θέληση, την επιμονή και την αίσθηση της λύτρωσης που αποζημιώνει αυτόν που θα φτάσει χορεύοντας μέχρι το τέλος.

 Οι θεατές μπορούν να μείνουν στον χώρο όσο χρόνο επιθυμούν και να παρακολουθήσουν είτε ολόκληρο τον μαραθώνιο, είτε μέρος αυτού. 

 

 Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από το ΣΜουΘ και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Category
20.Σεπ.24, 2024, Παραστάσεις
Tags
ΜΠαρΤ 2024, Παράσταση Χορού