1000 FACES εργαστήρι

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, 11:00 – 13:00
“Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, αλλά όλοι τόσο μοναδικοί. Έτσι και η μέθοδος αυτή. Ξεκινάει με δύο κύκλους, έναν μικρό και έναν μεγάλο. Κανένα πρόσωπο δεν είναι ίδιο”
Το project 1000 FACES – 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ προέκυψε από την Λωξάνδρα Λούκας, καλλιτέχνιδα με σύνδρομο Down και μέλος της ομάδας Εν Δυνάμει, με την μέθοδο που δημιούργησε και προσάρμοσε στις δυνατότητες της με την Ελένη Δημοπούλου, ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες.
Συντονίζουν: Λωξάνδρα Λούκας και η ομάδα Εν Δυνάμει
Λίγα λόγια για το πρότζεκτ:
Με την στήριξη της ομάδας Εν Δυνάμει, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε 1000 πρόσωπα με την μέθοδο της Λωξάνδρας, ώστε να φτιαχτεί μία τεράστια “κοινωνία” με ανθρώπους διαφορετικούς.
Στόχος μας είναι τα χιλιάδες πρόσωπα που προκύπτουν από τα εργαστήρια να δημιουργήσουν μια τεράστια έκθεση πορτραίτων, μία νέα τεράστια μοναδική κοινωνία.
Λίγα λόγια για την ομάδα Εν Δυνάμει:
Η ομάδα Εν Δυνάμει είναι μία κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Μέσα από τις δράσεις της προτείνει ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το “ανοίκειο”, το “περίεργο”, το “διαφορετικό” και το “ξένο” ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το.
Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας στηρίζεται στην ισότιμη μεταχείριση μεταξύ όλων των μελών της, επιχειρώντας να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να αντιλαμβάνονται το κοινωνικό σύμπλεγμα με στερεοτυπικό τρόπο και συμβατικές φόρμες. Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας η ομάδα οργανώνει και παράγει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών.
Category
18.Σεπ.21, 2021