Ο Μύλος Παπά βρίσκεται σε απόσταση 5′ με τα πόδια από την κεντρική πλατεία γης Λάρισας και ακριβώς δίπλα στα ΚΤΕΛ που ενώνουν το φεστιβάλ με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

1. Κεντρικό Κτίριο

Αυτό το ιστορικό 4όροφο κτίριο-μνημείο, αποτελεί καθημερινό καταφύγιο για καλλιτέχνες, ομάδες και καλλιτεχνικές εταιρείες της Λάρισας, παρέχοντας χώρους για εργασία, μικρές παραστάσεις, πρόβες, εργαστήρια, εκθέσεις και εκδηλώσεις πολλαπλών χρήσεων.

2. Αυλή του Μύλου

Το καλοκαίρι, η κεντρική αυλή του Μύλου (χωρητικότητας άνω των 2.000 ατόμων) φιλοξενεί πολυάριθμες δράσεις, συναυλίες, παραστάσεις, εναλλακτικά υπαίθρια φεστιβάλ και σημαντικές εκδηλώσεις της πολιτιστικής ατζέντας της Θεσσαλίας.

3. Θεατρική Σκηνή

Έδρα του ιστορικού Θεσσαλικού Θεάτρου, (δημοτικό-περιφερειακό θέατρο Λάρισας), η θεατρική σκηνή “Κώστας Τσιάνος” (πρώην Θέατρο Μύλος) είναι η πιο ζεστή και άρτια εξοπλισμένη θεατρική σκηνή της πόλης, με χωρητικότητα 160 ατόμων.

4. Θερινό Σινεμά

Το αγαπημένο μέρος για τους λάτρεις του κινηματογράφου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο υπαίθριος κινηματογράφος “Μπαρμπής Βοζαλής” για το φεστιβάλ, γίνεται μια σκηνή πολλαπλών χρήσεων, για προβολές ταινιών και βίντεο, διαδικτυακές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και after parties.

5. Σκηνή Χορού

Στέγη της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας, αυτή η ευρύχωρη σκηνή χωρητικότητας 120 ατόμων, είναι ιδανική για τη φιλοξενία παραστάσεων χορού και χοροθεάτρου.

6. Υπαίθριο Θέατρο

Μια μικρή, σχεδόν κρυμμένη αυλή, μετατράπηκε σε υπαίθριο θέατρο γύρω και πάνω από το πηγάδι του Μύλου, και κάτω από τα δέντρα. Με χωρητικότητα 250 ατόμων, είναι ιδανικό για θεατρικές παραστάσεις και μικρές συναυλίες.

8. Κουκλοθέατρο

Η σκηνή του δημοτικού κουκλοθέατρου Τιριτόμπα, χωρητικότητας 80 ατόμων, εκτός από παραστάσεις κουκλοθέατρου, φιλοξενεί αφηγήσεις παραμυθιών και μικρές παραστάσεις για παιδιά κάθε ηλικίας.

8. Μουσική Σκηνή

Ο Μύλος 1929 είναι μια καθιερωμένη μουσική σκηνή. Μαζί με το Μπαράκι του Μύλου στην άλλη πλευρά της αυλής, μπορούν να φιλοξενήσουν συναυλίες, stand-up και εναλλακτικές παραστάσεις.