ΜΕΤΑΒΑΣΗ – Ανοιχτό Κάλεσμα

ΜΕΤΑΒΑΣΗ – Ανοιχτό Κάλεσμα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Για την κατάρτιση και διαμόρφωση του καλλιτεχνικού προγράμματος τριών φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2021, οι διοργανωτές του Μύλου Παραστατικών Τεχνών, το Φεστιβάλ Βόλου και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων αντίστοιχα, προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: Προτάσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021. Παράταση Υποβολών: 7 Μαρτίου 2021.

Λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα, τις δυσκολίες, τους περιορισμούς και τα αδιέξοδα που έχουν προκληθεί λόγω της πανδημίας COVID-19 στο χώρο του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργικής έκφρασης, αλλά κυρίως, την επιβεβλημένη ανάγκη για διέξοδο, οι διοργανωτές των φεστιβάλ επιλέγουν φέτος να οργανώσουν τις δράσεις τους γύρω από τη θεματική της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ*.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των τριών φεστιβάλ θα καταρτιστεί τόσο από επιλογή καλλιτεχνικών προτάσεων που θα κατατεθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης όσο και από προσκλήσεις επιλεγμένων έργων και καλλιτεχνών.

Κριτήρια επιλογής θα αποτελέσουν:

 1. το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον της πρότασης
 2. η σύνδεση της πρότασης με την έννοια της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ (κοινή θεματική των φεστιβάλ)
 3. η προσβασιμότητα των δράσεων

Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν σε:

 1. παραστάσεις και δράσεις θεάτρου, χορού, χοροθεάτρου, κουκλοθεάτρου κλπ
 2. μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες
 3. περφόρμανς
 4. εικαστικές, φωτογραφικές, φωτιστικές και ηχητικές εγκαταστάσεις
 5. εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις
 6. προβολές έργων που συνδυάζουν οπτικοακουστικές και παραστατικές τέχνες
 7. βιωματικά εργαστήρια
 8. μία ή και περισσότερες από τις παραπάνω ενότητες συνδυασμένες με εκδηλώσεις γαστρονομίας.

Οι διοργανωτές δεσμεύονται να μελετήσουν όλες τις προτάσεις και να ανταποκριθούν μέσω email σε όλες τις εγκαίρως υποβληθείσες προτάσεις, ανεξάρτητα με το αν θα επιλεγούν προς ένταξη στο πρόγραμμα των φεστιβάλ. Η ομάδα αξιολόγησης των προτάσεων έχει το δικαίωμα να μην αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν έκανε δεκτή κάποια πρόταση. Η επιλογή της πόλης αλλά και του χώρου στον οποίο οι δράσεις θα παρουσιαστούν, θα γίνει από τους διοργανωτές των φεστιβάλ σε συνεννόηση με τους εισηγητές των επιλεγμένων προτάσεων.

Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στον σύνδεσμοmpart.gr/metavasi. Η περίοδος έγκυρης υποβολής ξεκινά την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στα email metavasi@smouth.com ή director.volosfestival@gmail.com.

*Μετάβαση: σύνθετο ουσιαστικό από την πρόθεση μετα- και το ρήμα βαίνω: βαδίζω, πηγαίνω. Υποδηλώνει μετακίνηση, μετατόπιση, μετασχηματισμό, μεταμόρφωση. Ως πρωτοβουλία, η ΜΕΤΑΒΑΣΗ είναι πράξη δυναμικής και ουσιαστικής αντιμετώπισης των αδιεξόδων, μέσω συνεργειών, δικτύωσης και συμπράξεων. Ως θεματικός άξονας του δικτύου των 3 φεστιβάλ, η ΜΕΤΑΒΑΣΗ δηλώνει την επιθυμία μας να διερευνήσουμε τους τρόπους, τα μέσα, τα πλαίσια, τις συνθήκες, τις διεργασίες και συνεργασίες που θα επιτρέψουν στις σύγχρονες ελληνικές παραστατικές τέχνες, τους δημιουργούς και εν γένει τον πολιτιστικό τομέα, να μεταβεί στη διέξοδο, στην επόμενη μέρα της μετα-covid-19 εποχής.