ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 2023 – Παραστατικές Τέχνες στην Οθόνη

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 2023 – Παραστατικές Τέχνες στην Οθόνη

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΑΝΟΙΞΕ!

Ένας θεσμός που ξεκίνησε δοκιμαστικά πριν 2 χρόνια και κατάφερε να γίνει άμεσα μια από τις αγαπημένες ενότητες του φεστιβάλ, επιστρέφει και φέτος για τον 10ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών.

Ο MPArt.OS (Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ) διερευνά και τεκμηριώνει τη σχέση των παραστατικών τεχνών και της οθόνης και καλεί τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Αυτή η νέα ενότητα περιλαμβάνει και προβάλλει μικρού μήκους ταινίες και βίντεο πειραματισμού, χορού, μουσικής, ποίησης και ντοκιμαντέρ για τις παραστατικές τέχνες από όλο τον κόσμο. Θα ληφθούν υπόψη μόνο ταινίες και βίντεο που σχετίζονται με τις παραστατικές τέχνες ή που διερευνούν τη σχέση των παραστατικών τεχνών με την οθόνη.

Η συμπεριληπτικότητα και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικές αξίες του Μύλου Παραστατικών Τεχνών. Ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τη χρήση εργαλείων προσβασιμότητας, όπως Νοηματική Γλώσσα, Υπέρτιτλοι/Υπότιτλοι και Ακουστική Περιγραφή. Συμπεριληπτικές και προσβάσιμες ταινίες θα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιλογής.

Η ανοιχτή πρόσκληση είναι διεθνής και όλες οι ταινίες και τα βίντεο πρέπει να υποβάλλονται στα αγγλικά ή με αγγλικούς υπότιτλους.

Από πέρυσι, το φεστιβάλ έχει θεσπίσει δύο τιμητικές διακρίσεις: την ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και την ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.

  • Έναρξη υποβολών: 8 Ιανουαρίου 2023
  • Earlybird Deadline: 18 Φεβρουαρίου 2023
  • Regular Deadline: 1 Απριλίου 2023
  • Καταληκτική Ημερομηνία : 10 Ιουνίου 2023

Κάντε κλικ για αποκλειστική υποβολή μέσω FilmFreeway!