Ταξιδεύοντας με τα Παραμύθια των Ρομά

Ταξιδεύοντας με τα Παραμύθια των Ρομά

Τρίο Ταξίδεψέ με

Κυριακή 19 Σεπ. 2021 | 20:00 | Κουκλοθέατρο Τιριτόμπα

Mουσικοαφηγηματική παράσταση

Αφήγηση τσιγγάνικων παραμυθιών από διάφορα μέρη και καταυλισμούς της Ελλάδας με συνοδεία μουσικής και τραγούδια που εξασφαλίζουν το εισιτήριο για ένα ταξίδι σε αυτόν τον μυστήριο και αεικίνητο κόσμο των Ρομά.

Ιστορίες που συγκινούν, μαγεύουν, μας ταξιδεύουν στους μύθους, τα ήθη και τα έθιμα των Τσιγγάνων,  και μουσικές που δίνουν αυτή την πολυπόθητη ανάταση στην ψυχή και σε παίρνουν μαζί τους σε αυτό το αέναο ταξίδι των τσιγγάνικων καραβανιών.

  • Σύλληψη και δημιουργία: Χριστίνα Βράκα
  • Συντελεστές: Αλέξης Κωνσταντίνου, Γιώργος Κατσάρας

Σημείωμα του καλλιτέχνη:

Πριν τέσσερα χρόνια εμπνεύστηκα και δημιούργησα το μουσικοαφηγηματικό πρότζεκτ «ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ». Αναζήτησα ιστορίες και λαϊκά παραμύθια από όλον τον κόσμο για μικρούς και μεγάλους, αναζήτησα μουσικές από τα πέρατα του κόσμου, ερεύνησα τις ιστορίες που τις γέννησαν και ταξίδεψα στην Ελλάδα ως αφηγήτρια συνοδευόμενη από μουσικούς και ζωντανεύοντας από κοινού τις ιστορίες αυτές που είχαν μείνει στην λήθη γιατί δεν βρέθηκε κανείς να τις μοιραστεί. Προέκυψε έτσι στην πορεία του.. ταξιδιού μου η παράσταση «ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ» βασισμένη σε λαϊκές ιστορίες από τα βάθη της Ανατολής και σε μουσικές της Ανατολής αλλά και της παράδοσής μας. Παράλληλα, γεννήθηκε η παράσταση «ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ» βασισμένη σε παραμύθια από όλον τον κόσμο για παιδιά!! Και τελευταία, από την ομάδα “Τρίο Ταξίδεψέ με” που αποτελείται από την ηθοποιό – αφηγήτρια Χριστίνα Βράκα και τους μουσικούς Αλέξη Κωνσταντίνου και Γιώργο Κατσάρα με το κανονάκι και τα κρουστά τους, γεννήθηκε η παράσταση “Ταξιδεύοντας με παραμύθια των Ρομά” βασισμένη σε τσιγγάνικα παραμύθια από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το τελευταίο διάστημα οι ιστορίες μας έπαψαν να ακούγονται. Τα τραγούδια μας σώπασαν. Εμείς όμως δεν πάψαμε να δημιουργούμε, να αφηγούμαστε, να παίζουμε, να τραγουδάμε, να διεισδύουμε στον κόσμο των παραμυθιών, ώστε να είμαστε έτοιμοι σιγά σιγά που όλα επανέρχονται στην ζωή προ καραντίνας να μοιραστούμε ξανά τα παραμύθια μας, τα τραγούδια μας, την διάθεσή μας, το χιούμορ μας, την ανάγκη μας για δημιουργία.

Διάρκεια: 90΄

Category
19.Σεπ.21, 2021, Παραστάσεις