Αντιγόνη- πράξις Ι

Αντιγόνη – ομάδα ΘΕΑΜΑ”

καθολικά προσβάσιμη παράσταση

 

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 21:00

Χώρος: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Είσοδος ελεύθερη

 

Η επαγγελματική συμπεριληπτική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ παρουσιάζει την καθολικά προσβάσιμη performance στον 9ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών-ΣΥΝΘΕΣΗ την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.  Η παράσταση ρίχνει φως στο δίπολο Ισμήνης και Αντιγόνης, τις αντιθέσεις, τη σχέση, την αντιπαράθεση, και την έντονη διαμάχη των δύο αδελφών. 

Όταν η δράση και η αντίδραση υπακούουν στη μοναδικότητα του προσωπικού εγκλεισμού. Μία μήτρα που γεννά δύο σημεία που αλληλεπιδρούν σε μία πορεία της ίδιας ιστορικής συνθήκης, αλλά διαφορετικής βούλησης.” (Βασίλης Οικονόμου)

Πρόκειται για μία καθολικά προσβάσιμη παράσταση: – με ανοιχτή ακουστική περιγραφή για Τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση (Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη – ATLAS E.P. ) , -με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) επί σκηνής (Θεοδώρα Τσαποΐτη) και – με υπέρτιτλους στην ελληνική γλώσσα για Κ(κ)ωφά ή βαρήκοα άτομα (Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη).

Η παράσταση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δ. Λαρισαίων και του ΣΜουΘ και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συντελεστές:

Διασκευή/ Δραματουργική επεξεργασία και Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου 

Ερμηνεύουν: Έλη Δρίβα Σοφία Σταυρακάκη 

Πρωτότυπη ζωντανή μουσική επί σκηνής: Ηλίας Κουρτπαρασίδης 

Σκηνογραφία: Θένια Καρλάφτη 

Φωτογραφία: Γκίκας Μελαχροινός 

Παραγωγή: ΘΕΑΜΑ 2022 

Διάρκεια: 50′

Date
Category
20.Sep.22, 2022, Παραστάσεις