Διονυσιακό Καμπαρέ

ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΚΑΜΠΑΡΕ – Οpera Chaotique

Παρασκευή 17/09/21, 21:00

Θερινός Κινηματογράφος “Μπαρμπής Βοζαλής”

Αποφθέγματα και ρητά συνδυάζονται με μελοποιήσεις σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ποιητών και πώς η τραγωδία επηρέασε το σύγχρονο καμπαρέ.

Το πέρασμα από τις σοφίες των αρχαίων στα ακατονόμαστα των νεότερων. Το εκκεντρικό ντουέτο παρουσιάζει στην νέα του παράσταση τη μετάβαση από τα αρχαία χρόνια στην νεότερη εποχή. Από τον Αριστοφάνη και τον Σωκράτη στον Εμπειρίκο και τον Βάρναλη. Από τον Διόνυσο στον Tom Waits.

Νέα τραγούδια και ορχηστρικά μπλέκονται με αγαπημένες μελωδίες και μεγάλες επιτυχίες.

Ο Τένορμαν χτυπάει τα πλήκτρα βγάζοντας ουρλιαχτά ενώ ο Βούντου κοπανάει τα δέρματα των τυμπάνων. Τολμηρά κείμενα ακούγονται πάνω σε ελληνικούς ρυθμούς που κορυφώνονται σε ένα ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΚΑΜΠΑΡΕ.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Οι OperaChaotique έχουν εμφανιστεί σε 19 χώρες ήδη στα 10 χρόνια πορείας τους. Με soldout σε Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Φεστιβάλ Αθηνών, έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα ( Δ. Σαββόπουλος, Λ.Μαχαιρίτσας, Μ. Πασχαλίδης κ.α.) και από τον υπόλοιπο κόσμο (NouvelleVague, TheTigerLillies , OjosdeBrujo κ.α.).

Μόλις κυκλοφόρησε το 4ο άλμπουμ τους και πρώτο ελληνόφωνο με τίτλο «Στων Διακαμένων σας Χειλιών την άκρη» από το OgdooMusicGroup.

Συντελεστές: Tenorman- Γιώργος Τζιουβάρας, Voodoo Drummer – Χρήστος Κουτσογιάννης

Category
17.Σεπ.21, 2021, Παραστάσεις