ANOIXTO ΚΑΛΕΣΜΑ 2023

ANOIXTO ΚΑΛΕΣΜΑ 2023

10ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών

Το φεστιβάλ της πόλης της Λάρισας, αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες, ολοκληρώνει τον πρώτο 10ετή κύκλο του και γιορτάζει την επέτειό του από τις 22 Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου 2023.

Κι όπως κάθε χρόνο πλέον, έτσι και φέτος το φεστιβάλ καλεί τα σχήματα και τους καλλιτέχνες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα. Η θεματική που επιλέχθηκε για το 2023, τιμώντας τα 10 χρόνια πορείας και συνεργασιών, είναι ο ΚΥΚΛΟΣ.

ΚΥΚΛΟΣ

Ο κύκλος είναι ένα σχήμα που περικλείει και ορίζει, αλλά με τρόπο δυναμικό και όχι στατικό. Τα δέκα χρόνια μάς εμπνέουν να κοιτάξουμε πίσω και να δούμε την διαδρομή, να θυμηθούμε ξεχωριστές παραστάσεις, στιγμές συνάντησης με τις ομάδες της πόλης αλλά και ζεστές συνεργασίες αλλά και να σχεδιάσουμε με γνώμονα την εμπειρία και την ανατροφοδότηση από τα 10 χρόνια και το όραμα για την επόμενη δεκαετία.

Ως προς το κομμάτι της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με τον όρο ΚΥΚΛΟ σκεφτόμαστε:

-τον κύκλο του χρόνου, την εξέλιξη, την ιστορικότητα, την επανάληψη που ποτέ δεν είναι ίδια

-τον κύκλο της κοινότητας, τους αποκλεισμούς και την προσπάθεια άρσης τους

-τον κύκλο της σκηνής, το σύνολο και τον συνδυασμό των τεχνών

-την βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία

Οι διοργανωτές του 10ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών απευθύνουν λοιπόν ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και ομάδες που επιθυμούν να συνθέσουν μαζί μας το χάρτη του φετινού προγράμματος. H πρόσκληση αφορά παραστάσεις θεάτρου και χορού, μουσικές παραστάσεις, δια-καλλιτεχνικές παραστάσεις και σύγχρονες performance, εκθέσεις, και εργαστήρια στις παραστατικές τέχνες.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις που περιλαμβάνουν στοιχεία προσβασιμότητας.

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων!

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά ως τις 07/03/2023 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mpart.gr/opencall

Για προτάσεις που αφορούν που αφορούν στην ενότητα Παραστατικές Τέχνες στην Οθόνη (MPArt.OS) με ταινίες και βίντεο μικρού μήκους, η πρόσκληση έχει ανοίξει ήδη στην πλατφόρμα filmfreeway στον σύνδεμο https://filmfreeway.com/MillofPerformingArts, με την προσθήκη και νέου τμήματος αφιερωμένoυ στα κοινωνικά ντοκιμαντέρ.

Ο 10ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

Μύλος Παραστατικών Τεχνών: festival@mpart.gr, 2410531778, 6947890412