ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ – Παραστατικές Τέχνες στην Οθόνη

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ – Παραστατικές Τέχνες στην Οθόνη

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΑΝΟΙΞΕ!

Απαντώντας στον αναπόφευκτο και ταχύ επαναπροσδιορισμό της σχέσης μεταξύ των παραστατικών τεχνών και της οθόνης και στην ολοένα αυξανόμενη παραγωγή τέτοιων έργων, ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών αφιερώνει μέρος του προγράμματος του σε προβολές ταινιών και βίντεο που διερευνούν και εμβαθύνουν αυτή τη σχέση.

MPArt.OS:

Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Αυτή η νέα ενότητα θα περιλαμβάνει και θα προβάλλει μικρού μήκους ταινίες και βίντεο πειραματισμού, χορού, μουσικής, ποίησης και ντοκιμαντέρ για τις παραστατικές τέχνες από όλο τον κόσμο. Θα ληφθούν υπόψη μόνο ταινίες και βίντεο που σχετίζονται με τις παραστατικές τέχνες ή που διερευνούν τη σχέση των παραστατικών τεχνών με την οθόνη.

Η συμπεριληπτικότητα και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικές αξίες του Μύλου Παραστατικών Τεχνών. Ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τη χρήση εργαλείων προσβασιμότητας, όπως Νοηματική Γλώσσα, Υπέρτιτλοι/Υπότιτλοι και Ακουστική Περιγραφή. Συμπεριληπτικές και προσβάσιμες ταινίες θα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιλογής.

Η ανοιχτή πρόσκληση είναι διεθνής και όλες οι ταινίες και τα βίντεο πρέπει να υποβάλλονται στα αγγλικά ή με αγγλικούς υπότιτλους.

Οι ταινίες και τα βίντεο που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν και στα άλλα δύο φεστιβάλ του Δικτύου Φεστιβάλ Θεσσαλίας: Φεστιβάλ Βόλου και Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων.

  • Opening date: 23 Μαρτίου 2021
  • Earlybird Deadline: 31 Μαρτίου 2021
  • Regular Deadline: 30 Απριλίου 2021
  • Καταληκτική Ημερομηνία : 20 Μαΐου 2021

Κάντε κλικ για αποκλειστική υποβολή μέσω FilmFreeway!