ΚΥΚΛΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΥΚΛΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πόλη μας, η Λάρισα έχει πληγεί βαθιά. Ανυπολόγιστη καταστροφή και απώλειες και, δυστυχώς, ένα μέλλον εξαιρετικά δυσοίωνο.

Ως διοργανωτές του φεστιβάλ που εδώ και δέκα χρόνια προσφέρει πολιτισμό στους συμπολίτες μας και στην ευρύτερη περιοχή, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την θλίψη μας, την συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας, στους πλημμυροπαθείς συντοπίτες μας.

Προβληματιστήκαμε αρκετά αν πρέπει η πόλη να φιλοξενήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες ένα φεστιβάλ για τις παραστατικές τέχνες. Αν είναι σε θέση να φιλοξενήσει καλλιτέχνες που θα έρθουν να μοιραστούν μαζί μας τους κόσμους τους, που εκφράζονται με μουσική, χoρό και θέατρο.

Μετά από πολλή σκέψη και διαβούλευση, καταλήξαμε πως θέλουμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, συνεχίζοντας παράλληλα να συνδράμουμε στις ανάγκες των πληγέντων. Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό θεωρώντας πως ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας της κοινωνίας μας, ο οποίος πρέπει να παραμένει πάντα ενεργός για να μπορεί να προσφέρει τα πνευματικά και ψυχικά εφόδια που κρατούν τις κοινότητές μας ζωντανές και συνδεδεμένες.

Θα θέλαμε να ανακοινώσουμε πως, όπως και σε προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, όλα τα έσοδα των εισιτηρίων του Μύλου Παραστατικών Τεχνών θα διατεθούν για αλληλέγγυους σκοπούς και συγκεκριμένα για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα, κάνουμε έκκληση τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στο κοινό του φεστιβάλ να ενισχύσουν τις προσπάθειες συγκέντρωσης βοήθειας. Ας γίνει ο ΚΥΚΛΟΣ ένας κύκλος αλληλεγγύης.

“Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον πολιτισμό, πρέπει να συνεχίσουμε να τον δημιουργούμε.” Johan Huizinga